Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MİNİKLER MELİSA İŞLEYEN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ İLE TANIŞTI

MİNİKLER MELİSA İŞLEYEN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ İLE TANIŞTI
REKLAM ALANI
30.06.2021
A+
A-

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin çocukları okumaya teşvik etmek amacıyla ilçeye kazandırdığı ikinci çocuk kütüphanesi olan Melisa İşleyen Çocuk Kütüphanesi’nde yaratıcı okuma etkinlikleri ve çocuklara yönelik kütüphane oryantasyonu gerçekleşti. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi ile Yuvamız Beylikdüzü: Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk ve Bakımevi’nin öğrencileri kütüphaneyi heyecanla gezdikten sonra, kitap ayracı ve boyama atölyeleri ile keyifli anlar yaşadı.

Çocukların kitaplarla olan bağlarını kuvvetlendirmek için ilçeye yeni kütüphaneler kazandırmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi etkinlikleri de aralıksız sürdürüyor. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi ile Yuvamız Beylikdüzü: Hüseyin Tütüncü Gündüz Çocuk ve Bakımevi’nin minik öğrencileri, Beylikdüzü’ne kazandırılan Melisa İşleyen Çocuk Kütüphanesi ile tanıştı. Oryantasyon kapsamında 2 bin adet kitap koleksiyonu ve güncel çocuk dergileri bulunan kütüphaneyi meraklı gözlerle keşfeden minikler, kitaplara da büyük ilgi gösterdi. Livaneli Özgürlük Parkı’nda 25 metrekarelik kapalı alanı ve bahçesiyle 4-8 yaş grubu arasındaki çocuklara hitap eden kütüphanede çocukların farkındalıklarını artıracak etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte kitapların serüveni, kütüphane kuralları, kütüphanelerden nasıl faydalanacakları konusunda bilgiler verildi. Etkinlik sonunda ise tüm çocuklar kütüphaneye üye olup üye kartlarını teslim aldı.

“Çocuklar eğlenerek öğrenmenin tadına varacak”

Melisa İşleyen Çocuk Kütüphanesi’nde etkinliklerin devam edeceğini belirten Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Şefi Hilal Çuhadar, “Bugün kütüphanemizin içinde ve bahçesinde yaratıcı okuma etkinlikleri ile çocuklara yönelik kütüphane oryantasyonu düzenledik. Özellikle çocukların kütüphaneyle buluşması ve tanışması, hayatlarında kitaba verecekleri değer açısından oldukça önemli. Bu yüzden Melisa İşleyen Çocuk Kütüphanesi’nde açık alan kütüphane etkinlikleri ve tanışma günleri düzenlemeye başladık. İlkini bugün gerçekleştirdik ve çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar kitapları seçme özgürlüğünü tattılar. Yaptığımız oryantasyonda kitaplara değer vermeleri gerektiğini, kitabın önemini öğrenmiş oldular. Beylikdüzü’nde çocuklara yeni bir çocuk kütüphanesi kazandırmak oldukça gurur verici. Burası bütün çocukları kitapla buluşturmak üzere etkinliklerle destekleyeceğimiz bir kütüphane olacak. Çocuklar burada eğlenerek öğrenmenin tadına varacak” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi

Basın Bürosu

HABER BÜLTENİ

REKLAM ALANI