Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Üreten Engelliler Merkezi

Üreten Engelliler Merkezi
REKLAM ALANI
18.12.2021
A+
A-

İstanbul Maltepe Belediyesi engelli çocuklar için çikolata yapma etkinliği düzenlendi. Rengârenk görüntülerin yaşandığı etkinlikte çocuklar çikolatanın temperlenmesi ve süslenmesi hakkında bilgi alarak çikolata yapımının inceliklerini öğrendi. Daha sonra kendileri çikolata yapmayı deneyimleyen çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kendisine bağlı Üreten Engelliler Merkezi’nde ilginç bir etkinlik düzenledi. 15 çocuğun katıldığı etkinlikte Sweet&More Butik Pasta’nın sahibi şef Duygu Ayaz Beykont tarafından çikolata yapımının incelikleri öğretildi.

Çikolatanın temperlenmesi, mendiant çikolata yapımı ve süslenmesi ile trüf çikolata yapımı, kaplanması ve süslenmesi konusunda bilgi edinen çocuklar, sütlü, bitter ve beyaz çikolatanın da nasıl yapıldığını öğrendi. Kuru yemişli çikolata ve çikolata topları yapan çocuklar kalpli başta olmak üzere çeşitli şekillerle kendi özel çikolatalarını hazırladılar. Şefleri eşiğinde şekerle ve çeşitli süsleme malzemeleriyle çikolataları süsleyen çocuklar, birlikte çikolataları buzdolabına koydu. Sonrasında ise çocuklar yaptıkları çikolataları hem tattı hem de arkadaşlarıyla paylaştı.

Çocuklara el becerisi kazandırmayı amaçlayan etkinlik, merkezdeki atölyeye devam eden çocukların velilerince de büyük beğeni topladı.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

REKLAM ALANI