Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TURAN DEVLETLERİ BİRLEŞİK KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

TURAN DEVLETLERİ BİRLEŞİK KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
REKLAM ALANI
29.10.2023
A+
A-

TURAN DEVLETLERİ BİRLEŞİK KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, Cumhuriyetimizin kuruluşun 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Kalbi vatan ve bayrak sevgisiyle çarpan, şanlı tarihine, milli ve manevi değerlerine dört elle sarılan necip Türk Mileti olarak her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, bu yıl, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılına erişmiş olmanın haklı gururu ile ayrı bir duygu yoğunluğu içinde idrak etmekteyiz.

“Özgürlük olmayan ülkede ölüm, yıkılış vardır. Her ilerlemenin kurtuluşun anası özgürlüktür.” anlayışıyla milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, binlerce yıllık köklü devlet geleneğine sahip milletimizin topyekün, canı pahasına ortaya koyduğu mücadeleler sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamanın sevincini yaşarken, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, Türkiye Yüzyılı’na adım atmanın heyecanını taşıyoruz.

Her karışı şehit kanı ile sulanan vatan toprağını düşmana çiğnetmeyen, rengini şehitlerimizin kanından alan ve yurdumuzun dört bir yanında gönderde nazlı nazlı dalgalanan şanlı bayrağımızın boynu bükük bırakmak isteyenlere müsade etmeyen, şahadetleri ile dinin temeli olan ezanları susturmaya çalışılanlara fırsat vermeyen aziz milletimizin, içerisinde bulunduğu şartların zorluğuna aldırmadan “ya istiklal, ya ölüm” ilkesiyle ayağa kalkıp düşmanı nasıl püskürttüğünün, Türkiye Cumhuriyetimizin nasıl büyük, nasıl çetin mücadeleler içinde kurulduğunun idrakindeyiz.

Nice yiğitlerin vatan için canını, kanını verdiğini iyi biliyoruz. Yaşı küçük ama gözü pek delikanlıların, savaşabilmek için kılık değiştirip cepheye koşan Halime Çavuş gibi yiğit kadınların, cephe gerisinde kağnılarla mühimmat taşırken yanındaki örtüyü ısınmak yerine cephaneler ıslanmasın diye üzerlerini örterken soğuktan donarak şehadete ulaşan Şerife Bacıların, Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vuran ve bölgedeki istiklal mücadelesini başlatan Yörük Alilerin, düşman işgalinde cepheye giderken “yaşın küçük yavrum, dayanamazsın,hemen öldürürler seni” diyen cefakar annesine “yaşım küçük ama imanım büyük, ölürsem vatan millet uğruna şehit olacağım” diyerek savaşa katılan Şekerci Ökkeşlerin fedakarlığını unutmadık, unutmayacağız.

Bebeğini değil istiklalini, gençliğini değil istikbalini, canını değil vatanını düşünerek varıyla yoğuyla mücadele eden bu aziz milletin tutsak edilebilmesinin, bağımsızlığından yoksun bırakılmasının mümkün olamayacağını haykıran kahraman milletimiz;
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım,
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.”
nidalarıyla işgalci güçlerin planlarını başlarına yıkmıştır.

Bu azmi,bu cesareti, bu kararlılığı gösteren aziz ecdadımızı, şehitlerimizi,gazilerimizi, bütün kahramanlarımızı kalbimizde yaşatıyoruz, yaşatacağız.

Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine büyük fedakarlıklar, büyük bedeller, büyük kahramanlıklar sonucu kazanılan bir zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkarak, her geçen gün daha ileri seviyelere taşımak için; ecdadımıza,şehitlerimize,gazilerimize,onların vatan mirasına,manevi hatıralarına layık olmak için milletçe her alanda var gücümüzle çok daha fazla çalışacağız.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilan edildiği gün Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında tuttuğu yere layık olduğunu eserleriyle ispat edecektir” sözleriyle gelecek nesillere duyduğu güveni ortaya koymuştur.

Bugünün nesli olarak bizlere düşen, eğitimden, bilime, teknolojiye, ticaretten sanayiye, tarımdan turizme, spordan sanata, savunma sanayisinden uzay çalışmalarına kadar millet ve devlet olarak büyük ilerlemeler kat ettiğimiz her sektörde yerlilik ve millilik düzeyini daha da üst seviyelere taşıyarak, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaya ve yükseltmeye,ikinci yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması için tek yürek, tek bilek olup; muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak hedefi doğrultusunda durmadan, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz.

Nice yüzyıllar temennisiyle, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü içten en iyi dileklerimle kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI