Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“ERMENILER BURANIN KENDI TOPRAKLARI OLMADIĞINI BILIYORLAR” – UZMAN BUDAG ALIYEV

“ERMENILER BURANIN KENDI TOPRAKLARI OLMADIĞINI BILIYORLAR” – UZMAN BUDAG ALIYEV
REKLAM ALANI
10.12.2023
A+
A-

“ERMENILER BURANIN KENDI TOPRAKLARI OLMADIĞINI BILIYORLAR” – UZMAN BUDAG ALIYEV

Paşinyan tekrarladı, “Erevan, Zengezur, Göyçe Azerbaycan topraklarıdır.”

Açıklama yok.

“Akıllı Ermeniler Göyça ve Zangezur’dan ayrılıyor. Buranın kendi toprakları olmadığını biliyorlar.”

1453 Kral Media’nın haberine göre mühendis-ekolojist ve uzman Budağ Aliyev, Batı Azerbaycan Chronicle projesi kapsamında BAKÜ TV’ye Rusça röportaj verdi.

 

 

 

 

Uzman B. Aliyev, Batı Azerbaycan konusunun günümüzde acil bir konu olduğunu ve tüm yurttaşlarımızı yakından ilgilendirdiğini vurguladı. Şu anda üç yüz binden fazla insanın Batı Arbayjan’a dönmeyi beklediğini söyledi. Aynı zamanda kendi pozisyonundan, halkımıza yönelik soykırım politikasının yüzyıllardır saldırgan Ermeniler tarafından yürütüldüğünü söyledi. Amaçları, patronlarının yardımıyla Azerbaycanlıları tarihi topraklarından sürüp o topraklara yerleşmekti. Evet, Azerbaycanlılar yavaş yavaş kendi topraklarından sürüldü, başka yerlerden tehcir edilen Ermeniler de kendi topraklarına yerleştirildi. Bulundukları yerlerdeki yer adlarını da değiştirmişlerdir. Elbette tüm bunlar insanımıza yapılan en büyük haksızlıktır. Yaptıkları her şeyi inkar eden Emaniler, uluslararası olaylarda hep bizi aşağılamaya çalıştılar, yerinde menfaat sağlamaktan yana oldular, hatta dostlukta menfaat bile aradılar. Bu anlamda bir çevreci olarak yaşadıkları bölgelerde ekolojik dehşetler yaptıklarını da belirtebilirim. Hatta Kırmızı Kitap’ta yer alan endemik ağaçları bile yok ettiler. Ancak ne olursa olsun Azerbaycanlılar bizim ana topraklarımıza kendileri yerleşecekler. Paşinyan’ın defalarca tekrarladığı gibi, “Erivan, Zengezur, Göyça Azerbaycan’ın topraklarıdır.”

Ülker PİRİYEVA/AZERBAYCAN

REKLAM ALANI