Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dmitry Chernyshenko: 2035 yılına kadar hanelerin %98’i yüksek hızlı internete bağlanacak

Dmitry Chernyshenko: 2035 yılına kadar hanelerin %98’i yüksek hızlı internete bağlanacak
REKLAM ALANI
06.02.2024
A+
A-

Dmitry Chernyshenko: 2035 yılına kadar hanelerin %98’i yüksek hızlı internete bağlanacak
2024,

Konut sakinlerinin yüzde 60’ına 5G internet sağlanması planlanıyor
Hükümet Başkan Yardımcısı, Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter başkanlığındaki Dijital Konsey toplantısında, endüstri geliştirme stratejisi hükümlerinin uygulanmasının bu kadar önemli sonuçlara ulaşmayı mümkün kılacağını belirtti. Birleşik Rusya Konseyi Andrey Turçak .

“Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Mart-Kasım 2023 arasında 2035 yılına kadar sektör stratejisinin geliştirilmesine yönelik sistematik çalışmalar yürütüldü. Geçen yılın sonunda onaylandı, sektörün neredeyse tüm temsilcileri ve uzman uzman topluluğu bunun geliştirilmesine katıldı ve Konseyinizin ve Devlet Duması Bilgi Politikası Komitesinin temsilcileri de aktif olarak çalıştı. Bu nedenle sonuç oldukça yüksek kaliteli, iyi geliştirilmiş bir belgeydi” dedi Dmitry Chernyshenko .

Ona göre strateji iki ana hedefi belirliyor: ülke genelinde vatandaşlara, iş dünyasına ve sanayiye yüksek kalitede iletişim ve internet erişimi sağlamak ve yerli sistem ve ekipmanlara dayalı bir bilgi altyapısı oluşturmak.

“Stratejinin 2035 yılına kadar uygulanması bize önemli sonuçlar verecek: Hanelerin %98’i en az saniyede gigabit hızında internete bağlanacak. 5G teknolojisiyle iletişim hizmetlerinin kullanıldığı bölgelerde yaşayan vatandaşların payı yüzde 60 olacak. Mobil İnternetin ortalama hızı saniyede en az 120 megabit olacak, ana hatların sınır ötesi veri aktarımı kapasitesi saniyede 31,5 terabit’e ulaşacak ve birincil sabit hat ağlarının güvenilirlik düzeyi artacak. Siber saldırılara karşı koruma düzeyinin güçlendirilmesine ve tüm sektörün teknolojik egemenliğinin sağlanmasına özellikle dikkat ediliyor” diye vurguladı Dmitry Chernyshenko.

Telekomünikasyon ağlarının geliştirilmesi ve sosyal tesis bağlantılarının geliştirilmesine devam edilecektir.

Parlamentonun üst meclisi altında Dijital Ekonomiyi Geliştirme Konseyi 2018 yılında oluşturuldu ve başkanlığını Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak yaptı.

Görevleri arasında Rusya Federasyonu’nda dijital ekonominin federal, bölgesel ve yerel düzeylerde gelişmesini teşvik etmenin yanı sıra Rus kuruluşlarının dijital ekonomi alanındaki potansiyelinin gerçekleştirilmesini teşvik etmek yer alıyor.

Konsey özellikle, Rusya Federasyonu’nda dijital ekonominin gelişimini teşvik etmek, dijital ekonominin geliştirilmesinde hükümet organlarının ve kuruluşlarının olumlu deneyimlerinin incelenmesi ve yaygınlaştırılmasını teşvik etmek, uzman analizi yapmak ve federal yasa taslakları geliştirmek için teklifler hazırlıyor. ve dijital ekonomiyi geliştirmeyi amaçlayan diğer düzenleyici yasal düzenlemeler.

#Fed Konseyi
#dijitalleşme tavsiyeleri
#bölgeler
#Çernişenko
#bağlantı
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/dmitrij-chernyshenko-98-domohozyajstv-k-2035-godu-budet-podklyucheno-k-vysokoskorostnomu-internetu

 

 

REKLAM ALANI