Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte Kıbrıs Gazileri ile buluştu

Cumhurbaşkanı Tatar, Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte Kıbrıs Gazileri ile buluştu
REKLAM ALANI
07.07.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, Diyarbakır’da düzenlenen etkinlikte Kıbrıs Gazileri ile buluştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır’da düzenlenen “Kıbrıs Gazileri ile Buluşma” etkinliğinde katıldı.

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİŞAD) merkezinde düzenlenen ve yüzlerce Kıbrıs gazisi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, 1571 yılından beridir Kıbrıs’ta Türk halkının varlığı için mücadele verildiğini söyleyerek, 20 Temmuz 1974 tarihinin bu mücadeledeki en önemli gün olduğunu kaydetti.

Bu yıl 20 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir heyetle Kıbrıs’ta olacağını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “20 Temmuz ve Kurban Bayramı’nda birlikte, ulusal çıkarlarımızın savunulmasında sürdürdüğümüz doğru politikaları da kutlayacağız” dedi.

Kıbrıs gazilerine seslendiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti:

“KIBRIS’TA YENİ BİR SİYASET YÜRÜTÜYORUZ”

“Değerli gazi kardeşlerim, sizleri unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi de gazilerimizi de asla unutmayacağız. Kıbrıs’ta sizler sayesinde bir Devlet oldu.

Benim cumhurbaşkanı seçilmemle, Türkiye’nin de desteği ile, Kıbrıs’ta yeni bir siyaset yürütüyoruz. Eğer Kıbrıs’ta çözüm olacaksa ancak egemen eşit iki devlet temelinde olur. Federasyon oyunu ile Türkiye adadan çıkarılmak isteniyor. Buna asla müsaade etmeyiz.”

“Türkiye’yi çok seviyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki hakları için Türkiye ile birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Tatar’a Kiris Gazileri tarafından bir plaket ve Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Beşikçi, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Alaattin Parlak tarafından bazı hediyeler takdim edildi.

Etkinlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı da bir konuşma yaptı.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-diyarbakirda-duzenlenen-etkinlikte-kibris-gazileri-ile-bulustu-8572

REKLAM ALANI