Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, “Sizinkini Seçin” parti projesinin stratejik bir oturumunu düzenledi

“Birleşik Rusya”, “Sizinkini Seçin” parti projesinin stratejik bir oturumunu düzenledi
REKLAM ALANI
07.08.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”, “Sizinkini Seçin” parti projesinin stratejik bir oturumunu düzenledi

2024,

Katılımcılar sanayide personel yaratma konusunu tartıştı
Diyalog kapsamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, iş dünyası ve kamu kuruluşlarının temsilcileri önerilerini dile getirdi.

Günümüzde nitelikli personel sıkıntısı, ülke ekonomisinin gelişmesini engelleyen faktörler arasında ilk sırada yer almaktadır. Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği’ne göre işverenlerin %68’i bunu söylüyor. Ve Tüm Rusya Çalışma Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nün tahminlerine göre, 2030 yılına kadar personel sıkıntısı 1,5-2,5 kat artabilir.

“Hem sanayide kalifiye personel sıkıntısı, hem de sanayi işletmelerine personel çekme ve elde tutma sorunu, mesleğe ve işletmeye, üretilen ürünlere ve ekibin geçmişine duyulan gurur sorunuyla karşı karşıyayız. Bu sorunların kapsamlı bir şekilde çözülebilmesi için federal ve bölgesel otoriteler ile okullardan üniversitelere kadar eğitim kurumları arasında etkin etkileşimin sağlanması gerekmektedir. Üreticiler ve halkın kendisiyle sürekli etkileşim halinde olmak da çok önemli” dedi , “Kendini Seç” parti projesinin federal koordinatörü, Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun başkan yardımcısı ve Duma’nın ilk başkan yardımcısı Sergei Morozov. Bölgesel Politika ve Yerel Öz Yönetim Komitesi .

Ona göre, yeni ulusal projeler geliştirildiği için sanayide personel alımına ilişkin bir konsept oluşturmanın doğru zamanı geldi.

Diyaloğa katılanlar, endüstriyel işletmelerin personelden memnuniyetini – eğitimin miktarını ve kalitesini – incelemek için bir metodoloji getirilmesi gerektiğini belirtti. Bu temelde, yeni uzmanlıkların hızlı bir şekilde tanıtılması, kabul hedeflerinin oluşturulması ve onaylanmasının yanı sıra mezunların ve öğretim personelinin kalitesini artırmaya yönelik önlemler için bir mekanizma sağlanacaktır.

Ayrıca, en iyi bölgesel uygulamalara dayanarak, endüstriyel işletmeler, yüksek ve orta mesleki eğitim kuruluşları ve Rusya Federasyonu’nun kurucu kuruluşları için öneriler geliştirilecektir.

Yapılan öneriler 1 Ağustos’a kadar oluşturulacak karara dahil edilecek. Kesinleştikten sonra belge Rusya Federasyonu Hükümetine gönderilecek.

Hoparlör
Morozov Sergey İvanoviç
Morozov Sergey İvanoviç
RPS Başkanlığı Üyesi; Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA hizip başkan yardımcısı
#Morozov
#stratejik oturum
#partproje
#Seçin
#Personel azlığı
#sanayi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-strategicheskuyu-sessiyu-partproekta-vybiraj-svoyo

, , , , ,

REKLAM ALANI