Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN BEYAZGÜL MARDİN’DEKİ E BELEDİYE BİLGİ SİTEMİ TÖRENİNE KATILDI

BAŞKAN BEYAZGÜL MARDİN’DEKİ E BELEDİYE BİLGİ SİTEMİ TÖRENİNE KATILDI
REKLAM ALANI
27.02.2022
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili Zeynel Abidin Beyazgül Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı E-Belediye Bilgi Sistemine geçişinin açılış törenine katıldı. Başkan Beyazgül e-belediye sistemini desteklediklerini söyledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesinin programa geçişinin yapıldığı açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcıları, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa ilçe belediye Başkanları, Bilgi Teknoloji Genel Müdürü, Valiler, Bölge Belediye Başkanları, E- Belediye Bilgi Sistemini Kullanan Belediye Başkanları katılım sağladı.

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Belediyelere ücretsiz olarak sunulan E- Belediye Bilgi Sisteminde belediyeler Muhasebeden Gelir Modüllerine, İnsan Kaynaklarından Evlendirme Modüllerine kadar yaklaşık 30 civarında uygulamayı kullanma imkânı buluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de e -Belediye Bilgi Sisteminin sunduğu imkânlar ve kolaylıklarından faydalanarak bilişim ve teknolojiden yararlanıyor.

“E BELEDİYE SİTEMİNİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”

E-Belediye Bilgi Sistemi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili Zeynel Abidin Beyazgül;” Belediyeler Birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığımızın hayata geçirdiği e- belediye kavramını ve çalışmalarını her platformda destekledik ve bu sistemin yanında olduk. Günümüzde bilişim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler, gerek bireylerin hayatında gerekse kurumlarda önemli değişikliklere neden olmaktadır. Belediyelerimizde işlemlerin hızlı, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi adına bu çalışmalar sürmektedir. Belediyelerin sunduğu hizmetleri elektronik ortama taşıması e- belediye kavramının oluşmasına neden olmuştur. E dönüşüm sürecinde teknolojik altyapıları yetersiz olan ve teknolojiye yatırım yapmak için yeterli bütçeye sahip olmayan belediyelerimiz için başta idari ve mali işlemlerin takip edileceği bir e- belediye uygulaması Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geliştirilen Belediye Bilgi Sistemi (BELBİS) kapsamında belediyelerin donanım ve yazılım maliyetleri ortadan kaldırılmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kamunun hizmet sunduğu vatandaş memnuniyeti ciddi bir rekabet alanı taşımaktadır. Bunun için çok ciddi altyapılar özellikle özel sektör tarafından devreye sokulmuştur” diyerek Türkiye’de yerel yönetimlerin işleyişinin nasıl olması gerektiğini gösteren kadrolar 2023’te de bu örnekliği gösterecekler buna inancım tamdır” diye konuştu.

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş ise konuşmasında e- belediye sisteminin belediyelere sağladığı faydalar ve kolaylıklara değinerek sistemin kamu kurumlarıyla entegrasyonu sağladığını ifade etti.

REKLAM ALANI