Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AVRUPALILAR  EN FAZLA PARASIZLIKTAN KORKUYORLAR

AVRUPALILAR  EN FAZLA PARASIZLIKTAN KORKUYORLAR
REKLAM ALANI
12.09.2021
A+
A-

AVRUPALILAR  EN FAZLA PARASIZLIKTAN KORKUYORLAR!

Almanya’da 30 yıldır aralıksız olarak Almanların korkuları üzerinde anket yapan R+V-Versicherung adlı sigorta şirketinin son 2 bin 400 kişi üzerinde yaptığı araştırma, Almanların ne koronadan ne de iklimden, en çok paralarının azalmasından korktuğunu ortaya koydu.

R+V sigorta şirketinden Brigitte Romstedt, her iki kişiden birinin gelecekte cüzdanındaki paranın azalmasından dolayı endişe duyduğunu kaydetti.

Ankete katılanların yüzde 53’ü, korona salgınıyla mücadele kapsamında devletin borçlanması nedeniyle vergi artışı olması ve buna bağlı parlak gelirlerinin azalmasından endişe duyduklarını söyledi.

Almanları ikinci sırada ise en çok enflasyona bağlı olarak fiyatların artışı korkutuyor.

ENFLASYONDAN ENDİŞE EDEN YÜZDE 50

Enflasyondan endişe duyduklarını belirtenlerin oranı yüzde 50 oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 49 ile vergi mükelleflerinin AB’nin borçlanma yükünü karşılayacak olması geliyor. Ankete katılanların yüzde 45’i mülteci akınından endişe ederken, doğal felaket ve iklim değişikliğinden endişe edenlerin oranı da yüzde 41 oldu.

Yabancılarla gerginlik yaşamaktan korkanların oranı yüzde 42 ve yaşlandıktan sonra bakıma muhtaç olmaktan korkanların oranı da yüzde 43 olarak tespit edildi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI