Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’den

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’den
REKLAM ALANI
12.02.2024
A+
A-

 

 

 

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’den

2024,

 

Resim

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev Ekselanslarına

Sevgili İlham Haydar, sevgili kardeşim.

 

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yüksek düzeyde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazandığınız emin zafer vesilesiyle, sevgili kardeşim, sizi canı gönülden tebrik ediyor, en iyi dileklerimi sunuyorum.

 

 

 

 

Bu seçimlerde adaylığınızın halk tarafından kapsamlı bir şekilde desteklenmesi, halkınızın ortaya koyduğunuz stratejik program ve planlara olan sonsuz güveninin açık bir tezahürüdür. Bunun doğrudan Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün tam olarak restorasyonu ve tarihi adaletin tesis edilmesiyle, ülkenizde her alanda gerçekleştirilen büyük ölçekli reformlar ve büyük inşaat çalışmalarıyla ilgili olduğunu söylersem gerçek gerçeği ifade etmiş olurum.

 

 

 

Bugün sizin, halkınızın gerçek bilge liderinin, vatansever ve özverili, önde gelen siyasi şahsiyetinizin önderliğinde Azerbaycan devleti görkemli zirvelere ulaşıyor, uluslararası arenada itibarı ve güveni artıyor. Hiç şüphe yok ki, bu yüksek pozisyondaki faaliyetleriniz, devletin temellerini kapsamlı bir şekilde güçlendirmeye ve toplumu modernleştirmeye, nüfusun yaşam standardını daha da yükseltmeye ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamaya hizmet edecektir.

 

 

 

 

Değerli kardeşim, bu noktada şunu vurgulamak isterim ki, son yıllarda aramızdaki en üst düzeydeki aktif temaslarımız ve yakın kardeşlik ilişkilerimiz, hayata geçirilen somut projeler ve “yol haritaları”, karşılıklı yarara dayalı ilişkilerimize güçlü bir ivme kazandırmaktadır.

 

 

 

 

Sizinle anlaştığımız gibi, Özbekistan ile Azerbaycan arasında çok taraflı ilişkilerin hızla geliştiği yıl olarak ilan edilen bu yılda, aralarında kimya, petrol ve gaz, madencilik, enerji, elektrik mühendisliği, kuyumculuk, mühendislik, mühendislik, kimya, petrol ve gaz olmak üzere on yeni alan daha ortaya çıktı. ilaç, inşaat malzemeleri ile bankacılık ve finans alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik büyük planlarımızın eksiksiz olarak hayata geçeceğine inanıyorum.

 

 

 

 

Güçlü siyasi irademiz ve ortak çabalarımız sayesinde uzun vadeli stratejik ortaklığımızın kardeş uluslarımızın ortak refahı için etkin bir şekilde gelişmeye devam edeceğinden eminim.

 

 

 

 

Ekselanslarınızın ülkemize yapacağı ziyaretin, mevcut potansiyel ve kabiliyetlerimiz doğrultusunda, çok yönlü ve dostane ilişkilerimizi yepyeni bir seviyeye taşıyacağına şüphe yoktur.

 

 

 

 

Sevgili İlham Haydaroğlu, bu önemli zafer vesilesiyle sizleri bir kez daha tebrik ediyor, sağlık, tükenmez güç, aile mutluluğu, yüce bir devlet olarak faaliyetlerinizde büyük başarılar, kardeş millete barış, huzur ve sürekli ilerleme diliyorum. Azerbaycan halkı.

Saygılarımızla,

 

 

 

Şavkat Mirziyoyev

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63555

 

 

 

 

REKLAM ALANI