Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katıldı

Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katıldı
REKLAM ALANI

Özbekistan Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katıldı
06/03/2023

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, bu yıl 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından bu göreve yeniden seçilen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katıldı.

Etkinliğe dünyanın 80’e yakın ülkesinden devlet ve hükümet başkanları, meclis başkanları, üst düzey yetkililerin yanı sıra Türk Devletleri Teşkilatı, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı, Teşkilat gibi uluslararası kuruluşların başkanları katıldı. İslam İşbirliği vb.

Törende ülkemiz Cumhurbaşkanı, Türk liderini seçimlerdeki zaferinden ve göreve başlamasından dolayı bir kez daha tebrik ederek, Türkiye halkına büyük başarılar, esenlik ve refah diledi.

Etkinliğin oturum aralarında, devlet başkanımız törene davet edilen çok sayıda ülke lideri ve uluslararası kuruluş başkanları ile görüş alışverişinde bulundu.

Bunun üzerine Ankara ziyaretinin programı sona erdi, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev Taşkent’e hareket etti.

 

kaynak:https://president.uz/ru/lists/view/6402

REKLAM ALANI