Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özbekistan Cumhurbaşkanı Tataristanlı Rais ile görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Tataristanlı Rais ile görüştü
REKLAM ALANI

 

 

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı Tataristanlı Rais ile görüştü
/2023

 

 

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Rusya Federasyonu’na yaptığı resmi ziyaret kapsamında Tataristan Cumhuriyeti Rais’i Rustam Minnikhanov ile Kazan şehrinde bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

Toplantının başında devletimizin başkanı, son yıllarda elde edilen verimli işbirliğinin yüksek sonuçlarını memnuniyetle kaydetti. Karşılıklı ticaret ve yatırım hacimleri artıyor. Chirchik kimya-endüstriyel teknoloji parkı Taşkent bölgesinde başarıyla faaliyet gösteriyor ve Jizzakh bölgesinde bir teknoloji parkının inşaatı devam ediyor.

 

 

 

 

Kimya endüstrisi ve makine mühendisliği alanlarında da büyük işbirliği projeleri hayata geçiriliyor. Jizzakh şehrinde Kazan Federal Üniversitesi’nin bir şubesi var.

Özbekistan ile Rusya arasında önceki gün Kazan şehrinde düzenlenen üçüncü Bölgelerarası İşbirliği Forumu’nun sonuçları kaydedildi. Özellikle Özbekistan’ın bölgelerinde Rus teknoloji parkları “Alabuga” ve “Master” ile birlikte yeni sanayi parklarının oluşturulmasına ilişkin anlaşmalar.

 

 

 

Metal işleme, bilgi ve iletişim endüstrisi, konut ve toplumsal hizmetlerde gelecek vaat eden işbirliği projelerinin uygulanmasının yanı sıra eğitim, turizm ve gençlik politikası alanlarında işbirliğinin genişletilmesine ilişkin konular tartışıldı.

 

 

 

Toplantı sonucunda, kilit alanlarda ortak yol haritaları temelinde pratik ortaklık projelerinin teşvik edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

 

kaynak:https://president.uz/ru/lists/view/6732

 

 

 

REKLAM ALANI