Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Beerbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Beerbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
12.09.2023
A+
A-

 

 

 

No:471/23, Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Beerbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

 

 

8 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Beerbok ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

 

Telefon görüşmesinde bölgedeki mevcut durumun yanı sıra Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ele alındı.

 

 

 

Karşı tarafa bölgedeki mevcut durum hakkında detaylı bilgi veren Bakan Ceyhun Bayramov, Ermenistan’ın yaydığı “insani durum gergin” ve “abluka” iddialarının asılsız olduğunu ve Ermenistan’ın siyasi manipülasyonunun bir parçası olduğuna dikkat çekti.

 

 

 

Ağdam-Hankendi yolu ile Laçin yolunun, Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla Azerbaycan’ın mal taşıması için senkronize kullanımının düzenlenmesi yönündeki tekliflerin Ermenistan ve oluşturulan sözde rejim tarafından reddedilmesinin, bunun şunu kanıtladığı vurgulandı: İnsani duruma ilişkin iddialar asılsızdır.

 

 

 

Çatışma sonrası dönemde Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarında kurulan sözde rejimi destekleyen açıklamalar da dahil olmak üzere provokatif eylemlerinin olduğu ve silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan topraklarından çekilmemesinin, bu yöndeki çabaları sekteye uğrattığı kaydedildi. Bölgede barış ve güvenliğin tesisi tehdit kaynağıdır.

 

 

 

Telefon görüşmesinde karşı tarafa, Ermenistan’ın devam eden askeri provokasyonları ve mayın tehditleri hakkında detaylı bilgi verildi.

 

Daha sonra karşılıklı çıkarları ilgilendiren diğer konular görüşüldü.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no47123

 

 

 

REKLAM ALANI