Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “İlham Aliyev’in parlak zaferi, halkın bu politikaya tam desteğinin gerçeğidir”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “İlham Aliyev’in parlak zaferi, halkın bu politikaya tam desteğinin gerçeğidir”
REKLAM ALANI
06.04.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “İlham Aliyev’in parlak zaferi, halkın bu politikaya tam desteğinin gerçeğidir”, diye – tarihe not düştü.

Parlamento Ekonomi Politikası, Sanayi ve Girişimcilik Komisyonu Üyesi, Milletvekili Meşhur Memmedov –“Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın seçim yapma konusunda zaten büyük bir tecrübeye sahip olduğunu, en iyi uygulamaları inceleyip Azerbaycan’da uyguladığımızı belirterek, demokratik toplumlarda güç kaynağının halk olduğunu sözlerine ekledi.Bu anlamda şunu söylemeliyim ki, demokratik seçimler, devlet yönetimine ve kamusal hayata yurttaş katılımının ana biçimidir. Elbette herhangi bir ülkede seçimlerin adil ve şeffaf olması o toplumun demokratik ortamının yüksek olduğunu gösteriyor. Her milletin kaderini inandığı siyasi güce emanet etmesi bu sürecin mantıklı sonucudur. Elbette bugün ülkemizin yeterli deneyime ve zengin demokratik seçim geleneğine sahip olması takdire şayandır. Evet, bu geleneğin tarihi 18 yıl öncesine kadar uzanıyor.” – Dedi.

Milletvekili – “Böylece, 1993 yılında Ulu Önder Haydar Aliyev’in iktidara gelmesinden sonra, demokratik bir seçim ortamının oluşturulması, Azerbaycan’da hukukun üstünlüğünün inşasının ana yönlerinden biri haline gelmiştir. Ulusal lider Haydar Aliyev’in cumhurbaşkanı seçilmesi, ülkemizdeki halkın liderine olan sonsuz sevgisinin bir ifadesi olduğu kadar, demokrasinin gelişmesi, sivil toplumun inşası ve seçim sisteminin yıllık olarak iyileştirilmesinin temelidir. Haziran 1993’ten bu yana ülkemizde 4’ü referandum olmak üzere 6 cumhurbaşkanlığı, 7 milletvekili, 6 belediye seçimi yapıldığını belirtelim. Zaman zaman ek ve tekrarlanan parlamento ve belediye seçimleri de planlanmıştır. Tüm bu seçimler ve referandumlar hakkında uluslararası kuruluşların karşılaştırmalı görüşleri, Azerbaycan’da vatandaşların siyasi bilincinin ve seçim kültürünün seçimden seçime arttığını teyit etmektedir. Ülkemizde yapılan her seçim, uluslararası standartlarda bir ileri adım olarak değerlendirilmektedir. Bu, etkili uluslararası teşkilatların seçimlere ilişkin görüşlerinin karşılaştırmalı bir analiziyle kanıtlanmıştır.” – Diye belirtti.

Azerbaycan Milletvekili – “Halkımız Sayın İlham Aliyev’e olan güvenini bir kez daha teyit etmiş ve bugüne kadar yapılan çalışmalara yüksek değer vermiştir.

11 Nisan 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve bu seçimlerin sonuçları, büyük lider, dünyaca ünlü siyasetçi Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi rotaya halkımızın bir alternatif görmediğini bir kez daha teyit etmiş oldu.Azerbaycan halkının güveni temelinde 18 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Önder Haydar Aliyev’in siyasi gidişatını çeşitlendirmiş ve başarılı bir şekilde uygulanması sonucunda önemli sonuçlar elde etmiştir.Seçimlerde büyük bir zafer kazanan Sayın Aliyev, seçimlerden bu yana geçen yıl boyunca yaptığı faaliyetlerle her Azerbaycanlının Cumhurbaşkanı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Son bir yılda Azerbaycan’ın her alanda geliştiğini, ülkemizi daha da güçlendirmek için başarılı bir iç ve dış politika izlediğini belirtmek isterim.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in politikasının bir sonucu olarak, bugün Azerbaycan devleti sosyo-ekonomik alanda hızlı bir gelişmeye doğru ilerliyor. Bu nedenle, maaşlar, emekli maaşları, mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik kapsamlı programlar, sosyal alanda kabul edilen çok sayıda yasa vb. alanında ciddi reformlar yapılmıştır.

Bugün elbette, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, büyük liderimiz Haydar Aliyev’in belirlediği sosyal politikayı başarıyla sürdürüyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde Azerbaycanda kalkınma modeli oluşturulmuş ve sosyal kalkınma konuları devlet politikasının öncelikleri arasında yer almaktadır. Cumhurbaşkanı’nın da vurguladığı gibi, politikamızın merkezinde Azerbaycan vatandaşı yer almaktadır.Son 18 yılda 2 milyondan fazla yeni iş yerinin açılması da, Cumhurbaşkanın bu alandaki başarılı politikasının açık bir göstergesidir.

30 yıldır özlemini çektiğimiz Karabağ’ımızın kurtuluşudur. Karabağ Azerbaycan’dır! – Gerçek şu ki, Başkomutan liderliğindeki Muzaffar Azerbaycan Ordusu sadece 44 günde imkansızı mümkün kıldı! Ermenistan’ın askeri kaputülasyonunu sağladık!Azerbaycan’ın tüm dünyaya var olduğunu ispatlamış ve “Şuşasız Karabağ, Karabağsız Azerbaycan olmaz” diyen Ulu Önder’in hayalini gerçekleştirmiştir.Böylece tüm dünya bir kez daha Azerbaycan’ın ne kadar güçlü ve kudretli bir devlet olduğunu gördü.Kısacası, önümüzdeki yıllarda Azerbaycan’da her sabah daha parlak ve daha başarılı olacak! Cumhurbaşkanı ve Muzaffer Başkomutan Sayın İlham Aliyev liderliğindeki bağımsız Azerbaycan devleti, daha büyük bir geleceğe kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir!” – Dedi.

REKLAM ALANI