Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ulusal projelerin ve genç personelin hazırlanması, üniversite yurtlarının büyük ölçüde yenilenmesi ve kampüs inşaatı: Vladimir Yakushev Başkırtyalı öğrencilerle buluştu

REKLAM ALANI
19.08.2024
A+
A-

Ulusal projelerin ve genç personelin hazırlanması, üniversite yurtlarının büyük ölçüde yenilenmesi ve kampüs inşaatı: Vladimir Yakushev Başkırtyalı öğrencilerle buluştu

2024,

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Vekili toplantısı, dünya standartlarında Avrasya Bilim ve Eğitim Merkezi’nin üniversiteler arası öğrenci kampüsünde yapıldı.
Kampüsün ilk aşaması olan IQ Park Şubat 2024’te açıldı. Binada üç üniversite, 20 laboratuvar ve bir teknoloji parkı bulunuyor. Burada çeşitli uzmanlık alanlarında eğitim alabilirsiniz: biyotıp, genetik, enerji, beşeri bilimler, mühendislik ve diğerleri.

“Ülkemizin karşı karşıya olduğu en büyük zorluk personeldir. Sanayimiz büyüyor, ekonomimiz gelişiyor. Eğitimli uzman sayısında felaket bir eksiklik var. Artık bu açığı kapatmamız gerekiyor. Dünya standartlarında kampüsler inşa etme fikri, yeni fikirler üretecek kritik bir genç kitlesini tek bir yerde toplamaktı. Ve tabii ki endüstriyel işletmeleri üniversite alanlarıyla birleştirmek, mevcut ihtiyaçları karşılayacak uzmanları “büyütmek”, dedi Vladimir Yakushev .

Cumhurbaşkanının 2030 yılına kadar bu tür 25 kampüs inşa etme görevini belirlediğini hatırlattı. 2036 yılına gelindiğinde bunların sayısı 40 olacak.

“Verimli yeni personel alımına, bilimsel araştırmaların ve üniversite biliminin geliştirilmesine fırsat sağlayacaklar. Böylece gerekli ekipman ve teknolojiyle doldurulan altyapı uygun şekilde kullanılmış olur” diye vurguladı Vladimir Yakushev.

Genel Konsey Sekreter Vekili ayrıca Hükümetin Başkan adına yeni ulusal projeler üzerinde çalıştığını da hatırlattı. Birleşik Rusya önerilerini onlara gönderdi.

“Herkesi etkileyecekler. Gençlerin bu ulusal projelerde kendilerini görmesi, nerede kendi çabasını gösterebileceğini ve talep görebileceğini görmesi çok önemli. Bu nedenle öğrencileri, üniversite öğretmenlerini ve şu anda içinde bulunduğumuz üniversiteler arası kampüsü onların gelişimine aktif olarak dahil etmek önemlidir. Bu süreçlerin ofislerin sessizliğinde gerçekleşmemesi, aynı zamanda sizinle, gençlerle, tüm bunları gelecekte uygulayacak insanlarla koordineli bir şekilde gerçekleşmesi, Birleşik Rusya olarak bizim için temel olarak önemlidir” dedi Vladimir Yakushev.

Ayrıca öğrenci yurtları sorununu çözmeye ve öğrenci aileleri oluşturmanın koşullarını oluşturmaya odaklandı.

“Şu anda öğrenci yurtlarının yenilenmesine yönelik büyük bir program devam ediyor. 2030 yılına kadar yaklaşık 800 yurt yenilenecek. Kesinlikle çocuklarınızı bırakabileceğiniz odalar olacak” dedi Vladimir Yakushev.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Geçici olarak Parti Genel Konseyi Sekreteri vekili, Rusya Federasyonu Başkanı’nın Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Yakushev
#Başkurdistan Cumhuriyeti
#bölgeler
#kampüs
#üniversiteler
#ulusal projeler
#personel
#eğitim
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/podgotovka-nacproektov-i-molodyh-kadrov-kapremont-obshezhitij-vuzov-i-stroitelstvo-kampusov-vladimir-yakushev-vstretilsya-so-studentami-bashkirii

REKLAM ALANI