Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya’nın Devlet Dumasının bahar oturumunun gündemi, Cumhurbaşkanının Konuşmasının uygulanmasıyla belirlendi

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya’nın Devlet Dumasının bahar oturumunun gündemi, Cumhurbaşkanının Konuşmasının uygulanmasıyla belirlendi
REKLAM ALANI
07.08.2024
A+
A-

Vladimir Yakushev: Birleşik Rusya’nın Devlet Dumasının bahar oturumunun gündemi, Cumhurbaşkanının Konuşmasının uygulanmasıyla belirlendi

2024,

Parti kilit alanlardaki yasama çalışmalarının sonuçlarını sundu
Genel Konsey Sekreter Vekili Vladimir Yakushev, aşağıdaki brifingde, bahar oturumu sırasında “Birleşik Rusya”nın önceliklerinin Askeri Bölgeler Konseyi’ne, katılımcılarına ve ailelerine sürekli destek verilmesinin yanı sıra halk programının uygulanması olduğunu söyledi. oturum.

“Milletin programına kaydedilen vaatlerin yerine getirilmesi için tüm yasama çalışmaları yapılıyor. Dmitry Medvedev (Parti Başkanı – editörün notu) bize bu sorunu çözmeye odaklanmamız talimatını verdi . Vladimir Yakushev, sosyal açıdan savunmasız kategorilerdeki vatandaşlar, gençler ve çocuklu aileler için desteğin genişletilmesi partinin bir diğer önceliğidir” dedi.

Birleşik Rusya’nın Başkan adına bahar oturumunda çalışan emekliler için emekli maaşlarının endekslenmesi konusunda dönüm noktası niteliğindeki sosyal kararlardan birini uyguladığını hatırlattı. Yaklaşık sekiz milyon insanı etkileyecek. Çözümün uygulanması için gelecek yıl yaklaşık 96,5 milyar ruble, 2026’da 170 milyar ruble ve 2027’de 260 milyar ruble gerekecek. Vladimir Yakushev, “Yasamızın çalışmayan birçok emeklinin işine devam etmesi için bir teşvik görevi göreceğinden eminim” dedi.

Bahar dönemi için bir diğer önemli değişiklik ise artan oranlı vergilendirmeye geçiştir. Vergi reformu sonucunda bütçeye sağlanacak ek fonlar sosyal sorunların çözümünde kullanılacak.

Cumhurbaşkanı adına artan oranlı bir vergi tarifesi (yıllık gelir miktarına bağlı olarak vergide artış) getiriliyor ve vatandaşların yalnızca %3’ünü etkileyecek. Aynı zamanda, iki veya daha fazla çocuğu olan ve geçim ücretinin bir buçuktan fazlasını almayan aileler için yeni vergi avantajları ortaya çıkıyor.

Gelir vergisi artacak; aynı zamanda üretime yatırım yapan veya Rus ekipmanı satın alan şirketlere avantajlar sağlanıyor; BT şirketleri ve diğerleri için vergi avantajları korunuyor.

Ayrıca parti, Cumhurbaşkanının Konuşmasının uygulanması için bütçede yapılacak değişikliklerin kabul edilmesini sağladı. 100 binden fazla ailenin yaşam koşullarını iyileştirecek Aile Mortgage programına 66 milyar dolar tahsis edildi. Üç ve daha fazla çocuğu olan ailelere ipoteklerini ödemek için 450 bin ruble ödenmesi karşılığında 47 milyar ruble sağlanıyor. Sınıf yönetimi ve öğretim personelinin denetimi için ek ödemelere 33 milyar dolar harcanacak. Neredeyse 10 milyar – bir uydu takımyıldızı oluşturmak ve yüksek hızlı İnternete erişimi genişletmek için. Değişiklikler, bölgelerin borçlarının üçte ikisinin bütçe kredilerinden silinmesini öngörüyor – sonuç olarak, sosyal sorunları çözmek için önemli miktarda fon kalacak.

Birleşik Rusya’nın girişimiyle SVO katılımcılarının ve aile üyelerinin haklarını korumak için 30’dan fazla yasa kabul edildi. Özellikle cepheye gidenlerin belirli süreli hizmet sözleşmelerinin uzatılması imkânı getirilmiş, dul kadınların, eşinin cephede öldüğü tarihten itibaren bir yıl içinde işten çıkarılması yasağı getirilmiştir. Rusya Kahramanları ve Aziz George Nişanı sahipleri için ek garantiler. İki emekli maaşı alma olasılığı – geçimini sağlayan kişinin kaybı ve çocuklar için engellilik için, ayrıca sosyal emeklilik maaşı ve askerlerin dul eşleri için geçimini sağlayan kişinin kaybı için emekli maaşı.

Kuzey Askeri Bölgesindeki engelli gazilere manuel olarak çalıştırılan arabaların sağlanması hakkını veren bir yasa kabul edildi. Savaş gazilerine yönelik aylık nakit ödemeler için beyansızlık prosedürü oluşturuldu. Sahipsiz ve el konulan silahların cepheye naklinin basitleştirilmesine de karar verildi.

Partinin önemli bir çalışma alanı da çocuklu aileleri desteklemeye yönelik yasama faaliyetiydi. Özellikle bahar oturumunda, Birleşik Rusya’nın girişimiyle, bir çocuğun doğumuyla bağlantılı olarak aylık yardım tahsis etme prosedürü iyileştirildi ve büyük büyükanne ve büyükbabalara sigorta emekli maaşının sabit ödemesinin artırılması hakkı ve Büyük büyükanneler, 18 yaşın altındaki çocukların velisi olarak hareket etmeleri halinde güvence altına alındı. Parti aynı zamanda “Aile” ulusal projesinin geliştirilmesine de katılıyor – Birleşik Rusya tekliflerini Hükümete gönderdi.

İş mevzuatına ilişkin çalışmalar devam etmiştir. Oturumun bitiminden önce Devlet Duması, Birleşik Rusya’nın İş Kanunu’nda engelli işçilere 30 takvim günü izin hakkı sağlayan değişiklikleri ve bölgelerde ödenmemiş ücretlerle mücadele için özel komisyonların oluşturulmasını ele alacak.

Eğitim alanında ise 1 Mart’tan itibaren okullarda sınıf öğretmenlerine ve teknik okullarda grup amirlerine ek ödeme yapılması yönünde kararlar alındı. Ayrıca tüm okul danışmanları 1 Eylül’den itibaren ödeme almaya başlayacak. Ayrıca Birleşik Rusya, üniversite ve teknik okul yurtlarının elden geçirilmesine yönelik bir program üzerinde Hükümetle birlikte çalışıyor. 2025 yılında hayata geçirilecek. Her yıl 100 üniversite yurdu yenileniyor. Bu amaçlar için 2030 yılına kadar 124 milyar ruble tahsis edildi.

Ulaşılması zor yerleşim yerlerinde ilaç bulunabilirliğinin genişletilmesi yasal olarak sağlanmıştır; ilaç güvenliğinin, mobil eczanelere ilişkin faturaların ve tıbbi hizmetler ile tıbbi bakım arasındaki ayrımın sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Dijital güvenlik, iletişim hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve tarihi hafızanın korunması alanında kanunlar kabul edilmiştir.

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun başkanı Vladimir Vasiliev’in belirttiği gibi , fraksiyon, halkın programını uygulamaya yönelik bütçe fonlarının kullanımını kontrol etmeye devam etti. Bu, uygulamanın verimliliğini artırdı. Okulların revizyonu da dahil. “İnsanların sorunlarını çözmeye yönelik bu yaklaşım – sorunu Hükümet, uzmanlar ve paydaşlarla birlikte incelemek, izlemek, geri bildirimde bulunmak – binaların verimli bir şekilde, zamanında ve önemli tasarruflarla onarılmasını sağlamamıza olanak tanıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı, açık artırmada biriktirilen paranın bütçeye iade edilmemesine, kurumun ihtiyaç duyduğu ekipmanların alımında kullanılmasına karar verdi” diye konuştu.

Sonbahar oturumunun öncelikleri hakkında konuşan Vladimir Yakushev, bunun Birleşik Rusya için federal bütçe olacağını belirtti. Cumhurbaşkanının 2030 yılına kadar belirlediği ulusal hedeflere ulaşmak için çalışmalı, devletin sosyal yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamalı ve özel bir askeri operasyonla Zafer’i yakınlaştırmalıdır.

Genel Konsey Sekreter Vekili, “Ana mali belgenin tüm bu sorulara yanıt vermesini sağlamaya odaklanacağız” diye özetledi.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Geçici olarak Parti Genel Konseyi Sekreteri vekili, Rusya Federasyonu Başkanı’nın Ural Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi
#Devlet Duması
#Yakushev
#Vasiliev
#ER grubu
#faturalar
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/vladimir-yakushev-povestku-edinoj-rossii-v-vesennyuyu-sessiyu-gosdumy-opredelyala-realizaciya-poslaniya-prezidenta1

 

, , , , , , , , , ,

REKLAM ALANI